جداسازی موثر و گزینشی یون های فلزی به دلیل افزایش تقاضا برای محصولات با خلوص بالاتر و همچنین نگرانی های محیط زیستی روز به روز اهمیت بیشتری می یابد.روش های مختلفی مانند ترسیب، استخراج با حلال، جذب و تبادل یونی برای جداسازی وجود دارد. در میان این روش های استخراج با حلال یک تکنولوژی برای تولید فلزات از خوراک نسبتا تغلیظ شده است.
با این حال فاضلاب رقیق صنعتی چالش مهمی را مطرح می کند بطوریکه جدایی فلزات از محلول رقیق توسط روش استخراج با حلال مقرون به صرفه نیست. استخراج با حلال به روش مرسوم به دلایل اتلاف حلال، امولسیون شدن، طغیان و محدودیت در بارگزاری محدود شده است. اخیرا استخراج با غشای مایع تثبیت شده(SLM) به دلایل انتخاب پذیری بالا، بهره برداری ساده، موجودی حلال کم، مصرف انرژی پایین، تخلیه پساب صفر و ترکیب استخراج و عاری سازی در یک مرحله در حال جایگزینی با استخراج با حلال مرسوم است.
تکنیک غشای مایع تثبیت شده (SLM) توسط چندین محقق برای جداسازی کبالت با حلال هایی مثل riethanolamine (TEA)، BEHPA،HEH(EHP)،P 507 ، D2EHPA، Cyanex 302 مورد استفاده قرار گرفته است. همچنین چندین مطالعه روی استخراج کبالت با SLM گزارش شده است ولی استخراج کبالت با SLM با استفاده ازCyanex 272 گزارش نشده است.
در پژوهش حاضر یک مطالعه مقایسه ای بین فرایند های SX و SLM در استخراج کبالت انجام شده است. مطالعه SX روی پارامتر های مختلف مانند pH، غلظت Cyanex 272، غلظت کبالت و غلظت اسید عاری ساز صورت گرفت، در مطالعه SLM اثر متغیرهای مختلف فرایند مانند سرعت همزن، pH خوراک، غلظت استخراج کننده در فاز غشایی، غلظت اسید در محلول عاری ساز و غلظت کبالت در محلول خوراک روی فلاکس یون فلزی بررسی شد.
در این پست پروژه ای با عنوان مقایسه روش غشای مایع تثبیت شده (SLM) و استخراج با حلال (SX) دراستخراج یون کبالت از محلول رقیق به صورت word قرار داده شده است.