برج هاي پر شده به ميزان وسيعي در انواع فرآيندهاي جدا سازي ، تبادل حرارتي و تبدبل شيميايي استفاده مي شوند . اين فرآيندها شامل جذب گازي ، عاري سازي ( دفع گازي ) ، تقطير ، استخراج ، و انتقال حرارت مي باشد كه در اين فصل به آنها پرداخته شده است . در اين مطلب سعي شده كه نمونه اي از مهمترين كاربردهاي مربوط به اين فرآيندها در صنايع مختلف از قبيل شيميائي ، نفت و پتروشيمي غذايي و آب ، دارويي و معدني توضيح داده شود با توجه به اینکه بیشترین كاربرد برج هاي پرشده در فرآيند جذب گازي مي باشد قسمت عمده اي از اين مطلب به كاربردهاي مربوط به اين فرآيند اختصاص دارد .
طرز کار برج های پر شده به همان صورت برج های سینی دار بوده و تفاوت این دو برج را می توان به صورت زیر بیان کرد:همانطور که می دانیم در برج های سینی دار در فواصل معین صفحات سوراخ داری قرار داده شده که عمل انتقال جرم بین فازها توسط آن تسهیل می شود. اما در برج های پر شده سینی وجود ندارد بلکه تمام برج از اجسامی با جنس و شکل معین پر شده است که به این اجسام پرکن (Packing) می گویند.
پرکن ها عموماً بر دو نوع منظم و نامنظم تقسیم بندی می شوند؛ پرکن های منظم در برخی موارد حتی بر سینی ها نیز برتری دارند. در این برج ها نیز همانند برج های سینی دار مایع از بالا و گاز از پایین جریان پیدا می کند. توزیع مایع در برج های پرکن حائز اهمیت بسیاری است زیرا توزیع ناهمسان موجب خشک ماندن برخی قسمت های بستر و در نتیجه کاهش راندمان تماس گاز -مایع می شود .به همین خاطر انواع بسیار متنوعی از توزیع کننده ها توسط سازندگان ساخته و به بازار عرضه شده است. جهت نگه داشتن بستر پرکن یک سینی زیرین و برای جلوگیری از انبساط بستر یک سینی بالایی در برج های پرکن تعبیه می شود.
در این پست جزوه ای به صورت word و pdf در رابطه با برج های پر شده (Packed Bed Tower ) جهت دانلود قرار داده شده است.