EPC براساس يك تعريف كلي شامل سه بخش عمده طراحي و مهندسی (engineering)، تامين كالا (procurement) و اجرا (consrtuction) مي باشد.امااين مقوله فراتر و عميق تر از تركيب سه واژه است. در واقع پروسه اداره كردن ، تحويل به موقع، هزينه پيش بيني شده و در نظر گرفتن خطرات و ريسك پروژه جزئي از پروژه هاي EPC مي باشد. هر يك از مراحل سه گانه فوق، خود داراي زير مجموعه هايي است كه براي آگاهي و اشراف كامل تر و بهتر از آن و جهت انجام صحيح و به موقع اين نوع پروژه ها، لازم است كه مديريت شركتهاي پيمانكار و مشاور درگير در اين قرار دادها از آنها اطلاع كافي داشته باشند.
از ويژگي هاي عمده اجراي پروژه ها به روش EPC، كاهش زمان كلي اجرا و افزايش سود پروژه (بويژه از ديدگاه كارفرمايان ) مي باشد. كه همين دو ويژگي مهم، باعث جذابيت كارفرمايان و پيمانكاران به انجام پروژه ها با اين روش شده است. آنچه كه در عمل منجر به انتخاب سيستم اجراي پروژه ميگردد برآيند و تلفيقي است از فاكتورهاي موثر در تصميم گيري . بنابراين، بعد از اينكه يك پروژه مراحل مطالعات فنی-اقتصادي خود را با نتيجه مثبت پشت سر نهاد ، در يك دوره مشخص بايد در خصوص مسائل اجرايي ، سياستگذاري گردد . اين بازه زماني از جنبه هاي مختلفي حائز اهميت بوده ولازم است تا توسط تيم مجرب و ورزيده تمامي عوامل موثر در انتخاب روش اجرا ، بررسي و نهايتاً مناسب ترين روش (از ديدگاه سرمايه گذار و مصالح پروژه) اتخاذ گردد. اين تيم بنا بر ماهيت سازمان كارفرما، مي تواند درون سازماني بوده و يا از توانمنديهاي يك مشاور متخصص بهره گيرد.طي برآورد دقيق و مستند از واقعيت ها و خواسته هاي سرمايه گذار، روشي را كه بالاترين بازده كيفي و
كمي در اجراي پروژه و مهم تر از آن در بهره وري از آن ارائه ميدهد، مورد اتفاق نظر قرار گرفته و مبناي روش اجرای پروژه گردد اما آنچه كه معمولاً در اينگونه سياستگذاري ها مورد اتفاق نظر قرارمي گيرد تا حدودي به صنعت مورد نظر پروژه نيز بر مي گردد.
در اينكه اجراي پروژه بصورت EPC متضمن سهولت در امور، كاهش زمان هماهنگيها، همپوشاني بيشتر فعاليتها و . . .ميگردد، اعتراضي وارد نيست منتها قدر مسلم آنكه حداقل تا هنگامي كه در صنعت مورد بحث، دانش فني مربوط، بومي نگردد و در زمینه توان داخلي در تامين و اجراي قسمتهاي مختلف ، فعال نشده باشد (تاقابليت رقابت با پيمانكاران خارجي فراهم آيد) ، روش EPC از جميع جهات به صرفه و صلاح كشورنبوده و حتي دركشورهائي نظير چين سعي در بيشترين بهره برداري از توان داخلي ( داخل سازماني كارفرما در قبال پيمانكاران بومي و داخلي كشور چين در قبال پيمانكاران خارجي) با تمسك به شكست بخشهاي پروژه وشكست مراحل پروزه ميگردد. درواقع اخذ مناسب ترين تصميم، سود وعوايد فراواني را نصيب صاحبان پروژه و اقتصاد ملي مي نمايد و به همين نسبت ، تصميم نامناسب گاهاً ضررهاي متعددي را به پروژه تحميل و از دست رفتن فرصت هاي تكرار نشدني را در عرصه ملي بدنبال خواهد داشت.
دراین پست مطلبی تحت عنوان آموزش EPCC مربوط به مراحل انجام پروژه ، مدیریت پروژه ، کنترل و برنامه ریزی ، انتخاب وتصمیم گیری در پروژه و … به صورت پی دی اف جهت دانلود قرار داده شده است.