خسارتهاي ناشي از خوردگي وسايل حفاري چاههاي نفت ، اخيراً به مقدار زيادي مورد توجه پيمانكاران و كارفرمايان قرار گرفته است . بنابراين آشنايي مهندسان گل با اثر سيال حفاري بر روي ساقه حفاري و وسايل درون چاهي از اهميت زيادي برخوردار مي باشد . يكي از مهمترين وظايف مهندسان گل شناخت انواع خوردگي ، روش اندازه گيري ميزان خوردگي ، تعيين نوع خوردگي و روش مبارزه با آن مي باشد .
درست است كه خوردگي فلزات ، فرآيندي طبيعي است،اما از آنجا كه فلزات ، مصارف گسترده اي در جهان امروزي دارند ، اين معضل به پديده اي ناخوشايند تبديل شده كه دنياي اطراف ما را احاطه كرده است. خوردگي در اكثر محيط هاي آبي ، غيرآبي و حتي بدن انسان روي ميدهد . بنابراين علاوه بر وسايل خانه ، اتومبيل ، تجهيزات صنعتي و لوله هاي نفت و گاز كه مورد حمله خوردگي قرار ميگيرند ، فولادهاي ضدزنگي كه به عنوان چاقوهاي جراحي استفاده ميشوند و حتي پلاتين هايي كه در موارد شكستگي استخوان در بدن انسان به كار ميروند هم از خطر خوردگي در امان نيستند و به همين دليل اگر اين فولادهاي ضدزنگ بدون داشتن استانداردهاي پزشكي مورد استفاده قرار گيرند ، ميتوانند عوارض خطرناكي مثل فوت يا قطع عضو را همراه داشته باشند.
در فرآيند خوردگي ، واكنش فيزيكي–شيميايي متقابلي بين فلز و محيط اطرافش ايجاد ميشود و به طور كلي با 3 روش اتلاف ماده و ا نرژي ، زيان هاي اقتصادي (خسارت مستقيم و غيرمستقيم از قبيل تعطيل كار ، آلودگي توليدات و …) و در نهايت زيان هاي زيست محيطي و ايمني به بشر زيان ميرساند . به اين ترتيب خوردگي را بايد يكي از معدود موارد طبيعي دانست كه اثر خود را هم در مراحل ساخت ، توليد و بهره برداري نمايان ميسازد و هم منابع عظيمي را در مرحله حفاظت و نگهداري به خود اختصاص ميدهد ؛ به اين معني كه براي جلوگيري از خسارت هاي اقتصادي و زيست محيطي ناشي از خوردگي بايد انرژي و هزينه زيادي صرف شود . به همين دليل در حال حاضر يكي از مهم ترين عوامل تخريب تجهيزات صنعتي ، پديده خوردگي است كه به عنوان يكي از زيانبارترين آفت هاي صنايع مطرح ميشود .
اين زيان ها به حدي اهميت دارد كه تحقيق در حوزه هاي مربوط به فناوري هاي كنترل خوردگي ، بخش عظيمي از پژوهش ها و تحقيقات كشورهاي پيشرفته را به خود اختصاص داده است . اين مطالعات به تدوين استراتژي ها ، قوانين ، آيين نامه ها و رو شهاي موثري در زمينه پيشگيري و رفع اثرات خوردگي منجر شده كه تحت عنوان مديريت خوردگي مورد مطالعه قرار ميگيرند . در كشور ما نيز بخصوص به دليل جاگيري صنايع نفت ، گاز و پتروشيمي ، در مناطق مستعد پديده خوردگي ، بررسي اين پديده و مديريت آن ، از اهميت فوق العاده اي برخوردار است.
در این پست مطلبی تحت عنوان خوردگی در صنعت حفاری چاه های نفت مربوط به انواع خوردگی مکانیزم خوردگی راه درمان خوردگی فاکتورهای موثر در خوردگی و … به صورت پی دی اف جهت دانلود قرار داده شده است.
2 دیدگاه
م.م
سلام
حالا جزوه هات رو توی اینترنت میذاری
مدیریت سایت
سلام
متوجه منظورتون نشدم.