قوانین مسابقات کمیکار
هدف اين مسابقه فراهم آوردن زمينهاي براي مشاركت دانشجويان مهندسي شيمي كشور در طراحي و ساخت ماشين كوچكي با شرايط زير ميباشد:
1- نيرو محركه آن با انجام يك واكنش شيميايي تأمين شود.
2- مسابقات به صورت تيمي شامل دانشجويان مهندسي شيمي و رشته هاي وابسته (شيمي كاربردي و محض، پليمر و نفت) برگزار ميگردد.
3- هر تيم حداقل 3 عضو و حداكثر 5 عضو دانشجو خواهد داشت.
4- دانشجوياني كه در سال جاري فارغ التحصيل شده باشند نيز ميتوانند در تركيب تيم قرار گيرند.
5- هر تيم موظف است يكي از اعضائ هيئت علمي رشته هاي مربوطه را به عنوان سرپرست تيم معرفي نمايد.
شرايط فوق مي بايست طي نامه تأييدي كه تيم از طرف دانشگاه شركت كننده به همراه دارد، براي هيئت داوران محرز گردد در غير اين صورت تيم از دور مسابقات حذف خواهد شد.
6- هر تيم مجاز است حداكثر يك دانشجوي كارشناسي ارشد يا دكتري از همان دانشگاه را در تركيب تيم قرار دهد.
7- اجزاء ماشين ساخته شده بايستي در جعبهاي به ابعاد cm 40×30×18 جاي گيرد و در صورتيكه اين امر براي هيئت داوران محرز نگردد، تيم مذكور بايستي صحت اين موضوع را با قرار دادن اجزاء ماشين در جعبه اثبات نمايد. لازم به توضيح است كه اجزا جدا شده ماشين براي احراز امر فوق بايستي قابليت اتصال دوباره بدون صدمه ديدن جدي به كارآيي ماشين را داشته باشند و مسائلي از قبيل شكستن اجزا يا جدا كردن جوش ها و …غيرقابل قبول مي باشد. اگر صحت امر ذكر شده احراز نگردد، امتیاز منفی در بخش عملكرد لحاظ خواهد شد.لازم به توضیح است که برای جدا کردن و اتصال مجدد اجزا از هیچ وسیله خارجی نباید استفاده کرد و در صورت لزوم این عمل میبایست صرفا با دست و یا ابزارهای ساده نظیر آچار انجام شود. اگر صحت امر ذكر شده احراز نگردد،امتیاز منفی در پی خواهد داشت.
8- ماشينهاي طراحي شده بايستي قابليت حمل بار اضافي تا cc 500 آب در فاصله 15 تا 30 متر را داشته باشد، از اين رو ماشين بايستي مخزن با گنجايش cc 500 براي حمل آب داشته باشد. لازم به ذكر است كه مخزن فوق بايد جزء اجزاء ماشين باشد و مخزن بار، حداكثر مي تواند از 3 تكه تشكيل شده باشد.
مسابقه به ترتيب در دو بخش پوستر در روز اول مسابقات و بخش عملكرد در روز دوم انجام ميپذيرد و در هر بخش به طور جداگانه 3 برنده اعلام خواهد گرديد. در پايان نيز تيمي كه از مجموع پوستر و عملكرد بهترین نتیجه را كسب نمايد به عنوان تيم برتر شناخته خواهد شد.
توجه به نكات زير ضروري است:
1- هدف از انجام مسابقه نمايش توانايي كنترل يك واكنش شيميايي است. بنابراين استفاده از ديگر منابع انرژي براي راندن ماشين مثل استفاده از باطريهاي خشك (AA ) و ديگر باطريهاي تجاري و صنعتي آماده و موجود در بازار و به طور كلي نيروي محركه خارجي ممنوع ميباشد.
2- حركت ماشين بايستي بوسيله فرآيند شيميايي كنترل گردد و استفاده از وسايل كنترل از راه دور و موارد مشابه ممنوع است. مكانيزم هايي مثل هل دادن يا كوك كردن، بلند کردن ماشین برای دور گرفتن، چرخاندن چرخها بوسيله دست، استفاده از تكيهگاه و وارد كردن ضربه براي شروع حركت مجاز نميباشد. زمان توقف ماشین میبایست توسط یک فرآيند شيميايي تعیین شود.
3- استفاده از انواع ترمزهاي صرفا مكانيكي و الكتريكي براي توقف واكنش يا قطع نيروي محركه واكنش اكيداً ممنوع ميباشد و فرآيند تعيين كننده در توقف الزاما بر اساس يك فرآيند شيميايي مي باشد. تشخیص هرگونه کنترل الکتریکی یا مکانیکی ماشین با نظر هیئت داوران باعث حذف تیم از مرحله عملکرد میگردد.
استفاده از هرگونه سنسور الکتریکی اعم از نوری، صوتی، مکانیکی و… در صورتی که منجر به کنترل مسیر ومسافت شود خطا محسوب شده و با نظر هیئت داوران موجب حذف تیم از مرحله عملکرد میگردد.
4- مسئوليت انتقال ماشين و مواد شيميايي مورد نياز به محل مسابقه و رعايت موارد ايمني با تيم شركت كننده خواهد بود.
5- واكنشهايي كه استفاده از آنها مجاز نميباشد به شرح زير است:
– واكنشهايي كه باعث پخش دود و مه مواد سمي در فضاي اطراف ميگردد.
– واكنشهايي كه خروجي آنها به صورت جت گازهاي داغ ميباشد.
– واكنشهايي كه با شعله همراه است.
6- استفاده از جرقه، شعله كبريت و … براي شروع واكنش تنها در صورتي مجاز است كه اين اجزاء پس از ايجاد جرقه از ماشين جدا شده و جزء ماشين محسوب نگردند.
7- تنها تيمهايي به مرحله عملكرد راه مييابند كه حداقل 70 در صد امتياز بخش پوستر را كسب كرده باشند.
ترکیب هیئت داوران و ناظران
5 نفر از کمیته برگزاری کمیکار انجمن مهندسی شیمی و 3 نفر از داوران نیز توسط میزبان انتخاب می شوند. ترجیحا از 8 داور منتخب باید، یک استاد مهندسي مکانیک و یک استاد مهندسي برق و یک استاد شیمی نيز در تركيب هيئت داوران حضور داشته باشند.
پيشنهاد مي شود دبير كميكار عضو كميته داوران نباشد.
2 نفر از طرف کمیته دانشجویی به عنوان ناظر برای نظارت بر عملکرد کادر اجرایی و ارائه گزارشی از روند برگزاری مسابقات به انجمن مهندسی شیمی ايران معرفي مي گردند و انجمن هماهنگي هاي لازم جهت صدور کارت مخصوص ناظران كميته دانشجويي را انجام دهد.
منبع: وب سايت رسمي مسابقات كميكار
5 دیدگاه
آزاده
سلام من میخواستم بدونم مسابقات کمیکار در قسمت دانش آموزی اگه مقام اول بیاره جایزه ش دقیقا چیه؟ و آیا به مسابقات جهانی راه پیدا میکنه؟ و دهمین دوره امسال کجا برگزار میشه؟ اگه ممکنه جواب بدید ممنون میشم.
مدیریت سایت
پاسخ به ایمیل شما ارسال گردید
سپیده
سلام من میخوام درباره این مسابقات از یکی ک تجربه مسابقاتو داشته مشورت بگیرم میتونید کمکم کنید؟
مدیریت سایت
بفرمایید در خدمتتون هستیم
سپیده
من بین دوتا سوخت منیزم گرافیت و آلومینیوم هوا میخوام یکی رو انتخاب کنم شما میتونید بگید داوارای مسابقه کدوم رو ترجیح میدن یعنی علاوه بر اونایی ک توی قوانین هست نکته ی دیگه ای هم براشون مهمه!و اینکه در مورد پوستر میخاستم بدونم قالب دقیق پوستر رو از کجا میتونم پیدا کنم یا اینکه یه نمونه پوستر اگه باشه