روش حفاري افقي مبتني است بر سه مشخصه:
1) عمليات حفر هدايتي اوليه(pilot Hole)
2) عمليات برقو زدن (Back Reaming)
3) كشيدن لوله اصلي سيال
عمليات حفر هدايتي اوليه:در اين مرحله سرمته در يك مسير از پيش تعيين شده رانده مي شود كه اين كار از طريق استقرار ريگ ماشين حفاري انجام مي گردد.
نیروی فشاری گشتاور ایجاد شده توسط ریگ از طریق لوله های ماشین حفاری افقی به سرمته منتقل می شود. در ابتدای مرحله سوراخ کاری مقدماتی، مجموعه ای شامل سرمته و زانویی و راد غیرمغناطیسی و سیستم راهبری (مورد استفاده در تعیین موقعیت سرمته) با زاویه ای که از قبل تعریف شده، بوسیله ریگ ماشین حفاری افقی به داخل زمین رانده می شود (لازم به ذکر است در هر دو طرف رودخانه حوضچه های گل حفاری تعبیه شده است). در خلال این عمل، سیال حفاری که شامل بنتونیت و آب و در صورت لزوم افزودنی می باشد، از طریق حفار و لوله های حفاری تو خالی، بوسیله یک دستگاه پمپ فشار قوی، به سر نازل های سر مته پمپاژ می شود. مقداری از این سیال به انضمام خاک بستر حل شده در آن به عقب و به سمت حفار و داخل حوضچه طرف سایت حفاری برگشته (بعداً به داخل سیستم بازیافت هدایت می شود) و مقداری از آن برای تثبیت و استحکام بستر، جذب دیواره های مسیر می شود.
با عقب و جلو کردن حفار و بوسیله جرثقیل، یک عدد لوله به لوله قبلی اضافه شده و این عمل به صورت مداوم، تا زمانی که سرمته از مسیر تعریف شده خارج نشده، ادامه دارد.
موقعیت سرمته بوسیله سنسوری که در عقب آن نصب شده، با استفاده از روش کابلی که مبتنی است بر ایجاد میدان مغناطیسی از طریق کابلی که همراه سنسور ادامه داشته، و مقایسه این میدان با میدان مغناطیسی زمین و ارسال اطلاعات به کابین کنترل و پردازش کامپیوتری مشخص می شود. در صورتی که انحرافی مشاهده شود، تنظیم مجدد سرمته از طریق پیچش خیلی جزیی لوله (Rod) و زانویی نصب شده (که کل مجموعه را کج یا لنگ می کند) انجام می شود. در این حالت حرکت دورانی لوله های حفاری متوقف می شود تا زمانی که مسیر تصحیح شود.
در اين پست حفاري هدايتي به صورت فيلم جهت دانلود قرار داده شده است.
مشاهده فیلم حفاری هدایتی