انواع منحنی تقطیر
- تقطیر نقطه جوش واقعی(TBP)
- تقطیر ASTM
- تقطیر نیمه تفکیکی
- تبخیر ناگهانی تعادلی(EFV)
1) TBP:
این نوع تقطیر معمولا به دلیل دقت نتایج به دست آمده از این روش و نزدیکی آن بیا نتایج تقطیر واقعی و یا تقطیر صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. در این تقطیر، ستون تفکیکی بین کندانسور و فلاسک وجود دارد، به طور کلی این نوع تقطیر در دو مرحله انجام می شود: اول، در فشار اتمسفری تا 300 درجه سانتی گراد (1٪ تقطیر هر 2 دقیقه)، دوم تحت فشار خلاء (برای جلوگیری از فرآیند کرک حرارتی و کاهش نقطه جوش) در 40mmHg فشار ( 1٪ تقطیر هر 3-5 دقیقه). در این فرآیند فشار و دمای بخار در مقایسه با محصول مقطره (٪) برای رسیدن به منحنی TBP، رسم می شود.
2) ASTM:
در این نوع تقطیر، ستون تفکیکی بین کندانسور و فلاسک قرار دارد. از سوی دیگر، بخار بالا رفته در این فرایند جدا نخواهد شد. این تقطیر برای ترکیبهای با نقطه جوش نزدیک بهم استفاده می شود.
3) تقطیر نیمه تفکیکی:
در این نوع تقطیر توسط پکیجی که بین فلاسک و کندانسور وجود دارد روی بخار تفکیک انجام می شود.
4) تبخیر فلش تعادلی (EFV):
تکنیک جداسازی تک مرحله ای است. خوراک مخلوط مایع از طریق هیتر گرم و پمپ می شود تا دمای و انتالپی مخلوط افزایش یابد. سپس آن را از شیر عبور می دهند تا فشار کاهش یابد و باعث تبخیر جزئی مایع شود. از آنجا که بخار و مایع در تماس نزدیک هستند تا زمانی که “فلش” اتفاق می افتد، فاز مایع و بخار محصول در تعادل هستند.