در این ساعت تصمیم گرفتیم کتاب شیمی آلی موریسون و بوید جلد اول ترجمه فارسی و کتاب شیمی آلی موریسون و بوید ویرایش 6 انگلیسی را برای شما جهت دانلود قرار دهیم.
سرفصل های کتاب به شرح ذیل هست:
1- ساختمان و خواص
2- متان انرژی فعالیت، حالت گذرا
3- آلکان ها، جایگزینی رادیکال آزاد
4- استرئوشیمی
5- ترکیبات آلی سیکلیک، سیکلو آلکان ها
6- آلکیل هالید ها، جایگزینی نوکلئوفیلی آلیفاتیک
7- آلکن ها، ساختمان و تهیه
8- آلکن ها، واکنش های پیوند دوگانه کربن-کربن
9- مزدوج شدن و رزونانس دی ان ها
10- الکل ها، تهیه و خواص فیزیکی
11- الکل ها، واکنش ها
12- اترها و اپوکسید ها
فهرست مطالب کتاب ویرایش 6 شیمی آلی موریسون و بوید زبان انگلیسی:
Organic Chemistry, 6th Edition
Robert T. Morrison
Robert N. Boyd
Table of Contents
1. Structure and Properties.
2. Methane. Energy of Activation. Transition State.
3. Alkanes. Free-Radical Substitution.
4. Stereochemistry I. Stereoisomers.
5. Alkyl Halides. Nucleophilic Aliphatic Substitution.
6. Alcohols and Ethers.
7. Role of the Solvent. Secondary Bonding.
8. Alkenes I. Structure and Preparation. Elimination.
9. Alkenes II. Reactions of the Carbon-Carbon Double Bond. Electrophilic and Free-Radical Addition.
10. Stereochemistry II. Stereoselective and Stereospecific Reactions.
11. Conjugation and Resonance. Dienes.
12. Alkynes.
13. Alicyclic Compounds.
14. Aromaticity. Benzene.
15. Electrophilic Aromatic Substitution.
16. Aromatic-Aliphatic Compounds. Arenes and Their Derivatives.
17. Spectroscopy and Structure.
18. Aldehydes and Ketones. Nucleophilic Addition.
19. Carboxylic Acids.
20. Functional Derivatives of Carboxylic Acids. Nucleophilic Acyl Substitution.
21. Carbanions I.
22. Amines I. Preparation and Physical Properties.
23. Amines II. Reactions.
24. Phenols.
25. Carbanions II.
26. Aryl Halides. Nucleophilic Aromatic Substitution.
27. a,B-Unsaturated Carbonyl Compounds. Conjugate Addition.
28. Molecular Orbitals. Orbital Symmetry.
29. Symphoria. Neighboring Group Effects. Catalysis by Transition Metal Complexes.
30. Heterocyclic Compounds.
31. Macromolecules. Polymers and Polymerization.
32. Stereochemistry III. Enantiotopic and Diastereotopic Ligands and Fats.
33. Lipids. Fats and Steroids.
34. Carbohydrates I. Monosaccharides.
35. Carbohydrates II. Disaccharides and Polysaccharides.
36. Proteins and Nucleic Acids. Molecular Biology.