بررسی فرآیند تولید الکل در کارخانه تقطیر خراسان

بررسی فرآیند تولید الکل در کارخانه تقطیر خراسان

بررسی فرآیند تولید الکل در کارخانه تقطیر خراسان


نخستین بار ابوبکر محمد بن زکریای رازی  از تقطیر شراب، الکل به دست آورد.گرچه تاریخ شراب به هزاران سال پیش در ایران می‌رسد، اما تا زمان رازی کسی الکل را خالص نکرده بود. بعدها دو شیمیدان به نام‌ های گیبر و الکندی روش‌های تولید الکل  را بهبود دادند. در قدیم تولید الکل به عنوان یک هنر و مهارت خاص علمی محسوب می گردید؛ تا این که شیمیدان و دانشمند معروف فرانسوی، گیلوساک نشان داد که گلوکز قند دلیل اصلی و آغازگر تخمیر اتانول می باشد و نهایتاً نقش مخمر را در فرآیند تخمیر در سال 1837 میلادی اثبات گردید و پس از آن لویی پاستور خاصیت بی هوازی مخمر را کشف نموده و فرآیند تولید الکل وارد مرحله صنعتی خود گردید.

در فرانسه اغلب الکل را از شراب به دست می‌آورند. علاوه بر این روش،  مقدار زیادی الکل صنعتی و نوشابه الکلی را از راه تخمیر به دست می‌آورند. عمل تخمیر بر روی هگزوزها (قند شش کربن‌دار)  انجام می‌گیرد ،‌ ولی چون در این قند ماده اولیه گرانبها است ، اغلب از پلی ساکریدها مانند نشاسته، سلولز و … به عنوان ماده اولیه اولیه بهره می‌گیرند. ای دی ساکاریدهایی مانند ملاس کارخانه‌های قند و … هم به عنوان ماده اولیه می‌توان برای تهیه اتیل الکل بهره گرفت.

اولین کارخانه ی الکل سازی در کشور، کارخانه آرارات است. این کارخانه در سال 1354 در استان تهران تأسیس گردید. ظرفیت آن 2,000,000 لیتر در سال بوده و نوع تولید آن الکل اتیلیک با درجه خلوصیت 96 درصد می‌باشد. مواد اولیه مصرفی این کارخانه ملاس چغندر قند است.

از نظر علم شیمی ، هر ماده‌ای که در فرمول شیمیایی آن عامل هیدروکسیل ( OH- ) وجود داشته باشد، یک الکل محسوب می‌شود. الکل از مشتقات هیدروکربن‌ هاست که در آن‌ها هر مولکول، ترکیبی از چند اتم هیدروژن و کربن می‌باشد. نهایت، یک عامل (OH-) الکل‌ها را یک یا چند ظرفیتی می‌گویند.امروزه این ماده ، به نام اتیلن الکل (الکل معمولی، الکل اتیلیک، روح الخمر، الکل شراب، اتانول ، نتیل ، جوهر شراب، الکل کشمش، ئیدروکسیل و …) مشهور است.

الکل آب گونه‌ای است مزار، بی رنگ،‌ با بوی ویژه و مزه سوزان ،‌ رطوبت گیر و از آب سبک‌تر است. وزن ویژه یا جرم حجمی آن 0.795 تا 0.8، در فشار متعارفی ،‌ نقطه ی جوش آن 78.53 – 78.5 درجه سانتی گراد و نقطه‌ی انجماد آن 114- درجه سانتی‌گراد است. از این رو ، آن را در دماسنج‌هایی که برای سنجش سرما به کار می‌رود،‌استفاده می‌کنند. الکل جامد در 130 درجه سانتی‌گراد گداخته می‌شود. قابلیت حل شدن اتیل الکل در آب بسیار زیاد است و به هر نسبت با آب مخلوط می‌شود. از آمیختن آب و الکل، کمی گرما هم تولید می‌ شود.الکل یکی از حلال‌های بسیار خوب است؛ ید ،‌ کافور، عسل و … را در خود ناپدید می‌کند . الکل به غیر از آب ، در اغلب حلال‌ های آلی محلول است. الکل خاصیت گندزادیی دارد و آلبومین ها را منعقد می‌کند.

در این پست مطلبی تحت عنوان بررسی فرآیند تولید الکل در کارخانه تقطیر خراسان مربوط به فرآیند تولید الکل، روش های فراوری الکل، تولیداتانول صنعتی، کاربردهای الکل و … بصورت پی دی اف جهت دانلود قرار داده شده است.



راهنما

در صفحه بعد روی دانلود کلیک کنید
پس از دانلود فایل با نرم افزار winrar با استفاده از پسورد داده شده فایل را اکسترکت نمایید.


اطلاعات

حجم فایل:837.73KB

رمز فایل

www.chemical-eng.ir

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *